Tjänster

Vi möter dig där dina behov finns, oavsett om det gäller enbart produktion av en plastkomponent eller om du behöver en helhetslösning. Hos oss hittar du en lyhörd och flexibel partner med stort kunnande inom formsprutning, verktygsdesign och materialval.

Med kunden i centrum

På Memo sätter vi kundens behov och önskemål i centrum och skräddarsyr den lösning som passar bäst för varje kund. Här är några av de tjänster vi har att erbjuda:

Produktutveckling

Vi hjälper dig att förverkliga din produktidé! Du behöver inte ha en färdig ritning när du kommer till oss. Vi kan driva utvecklingsprojekt eller hjälpa till att strukturera upp projektet i inledningsfasen.

Materialval

Som kund hos oss kan du dra nytta av vårt nätverk som bland annat innefattar plastmaterialexperter anställda hos våra olika materialleverantörer. De hjälper dig att välja ett material som ger den färdiga produkten de önskade egenskaperna.

Verktygsdesign & inköp

Formsprutning är vår kärnverksamhet och därför vet vi hur ett formsprutningsverktyg ska designas för att den färdiga produkten ska få önskad, hållfasthet, elasticitet och finish. Verktygen köper vi hos beprövade verktygsleverantörer i Sverige, Portugal och Kina där vi vet att vi får bra kvalitet till ett bra pris.

Formsprutning

Formsprutning av plastkomponenter är det som de flesta förknippar med Memo. Vi har en modern maskinpark med mycket god kapacitet.

Efterbearbetning

Självklart erbjuder vi olika former av efterbearbetning, montering och packning av produkter.

Logistik

Undvik onödiga transporter och arbete med logistik. Låt oss ombesörja transporten till dotterbolag eller andra leverantörer runtom i världen.

Verktygsunderhåll

Vi undviker onödigt långa produktionsuppehåll genom att sköta service och mindre justeringar av formsprutningsverktyg i vår egen verkstad. Underhållet planeras om möjligt in i luckor mellan körningar så att leveranserna inte påverkas alls.

Helhetslösningar

För den som önskar en helhetslösning tar vi hand om hela processen från produktdesign och fram till levererad produkt. Vi använder då både egen expertis och de bästa resurserna i vårt omfattande nätverk.